Australie, Cairns + foto's - Reisverslag uit Cairns, Australië van Steven Weele - WaarBenJij.nu Australie, Cairns + foto's - Reisverslag uit Cairns, Australië van Steven Weele - WaarBenJij.nu

Australie, Cairns + foto's

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Steven

10 Maart 2009 | Australië, Cairns

Lieve iedereen,
We zijn sinds zaterdag in Australie! Heerlijk!

We vlogen vrijdag avond vanaf het Internationale airport in Bangkok, wat trouwens een replica is van Schiphol volgens ons, naar Sydney. Het is een erg korte nacht geweest omdat het opeens 3 uur later was voor ons! Dus niet veel kunne slapen.

In Sydney aangekomen moesten we door de ‘strenge’ emmigratie en controle voor voedsel en andere producten (steven zat hem beetje te knijpen want die had rode pepers in z’n tas). Toen meteen met een binnenlandse vlucht door naar Cairns! We kregen nog van de douane te horen dat het erg slecht weer was in Cairns vanwege een cycloon, wij geloofden het niet omdat we dachten aan witte stranden en palmbomen in plaatst van regen en wind! Maar toen zaten we met een bakje koffie op het vliegveld te kijken naar het nieuws, daar zagen we cyclone Hamish met een categorie 3! Vliegtuig vloog wel dus niks aan de hand dachten we! In Cairns geland, het was 32 graden maar wel bewolkt en we zagen idd de storm! Maar z’n route is gelukkig afgeweken naar het zuiden en is niet aan land gegaan bij Cairns. Wel hebben we regen buien gehad, we zagen echt een muur van regen aankomen , erg indrukwekkend!

Na 2 nachten bijkomen in een hostel en van alles hebben kunne regelen waaronder een geweldige duiktrip en ons busje! Gister het busje op gehaald geweldig zoals je kan zien op de foto’s ! Achterin hebben we het bed meteen omlaag geklapt, eronder is er ruimte voor onze kleren en ander spullen dus elke dag het bed wel omhoog klappen en in midden van de busje een klein blok met wastafeltje en een magnetron eronder en aan de zijkant van het busje 2 kookpitje met eronder een koelkast en 1 kastje, dus niet veel opberg ruimte maar het lukt aardig!

We hebben voor morgen een 2 daagse boottrip geboekt op het zeilschip de Vagebond. Dit omdat we graag willen duiken in het Great Barrier Reef. We gaan met dit 21 meter lange zeilboot richting het reef om 7.30 en maken 6 duiken waaronder een nachtduik. We slapen die nacht op de boot en gaan de volgende dag weer terug rond 16.00! Dit alles voor maar 360 dollar oftewel 190 euro voor 6 duiken vonden wij een geweldige deal.

Dikke kus voor iedereen, binnenkort een bericht over waar we met het busje heengaan!

• 10 Maart 2009 - 05:45

Cor Vanuit Ammers!:

Pfff... gister in het vliegtuig ook de film Australia gezien (niet zo'n gek goeie film vond ik, maar wel de herinneringen aan Oz) en nu jullie dus in Ozzieland! Ik krijg heimwee!!!
    Maar coole trip hoor, en met zo'n busje rondtouren; helemaal geweldig, geloof mij! Muziekie op en touren maar!
    Ik nu dus ff thuis en eind vd maand mag ik naar St. Petersburg!
    Mzzls, Corrie niet Qatarie meer! ;)

• 10 Maart 2009 - 05:51

Cor Vanuit Ammers!:

Ik nu dus ff thuis en eind vd maand mag ik naar St. Petersburg!
    Mzzls, Corrie niet Qatarie meer! ;)

• 10 Maart 2009 - 06:18

Arij En Jolande.:

Wat gaat het vlug!!Nu alweer in Australië!!
    Wat een leuk busje,lekker knus:-)
    Heerlijk duiken en mooie dingen zien.Geweldig!
    Veel plezier op jullie boottrip.

Liefs Arij,Jolande,Coen en Marije xxxx

• 10 Maart 2009 - 06:19

Marten:

Heerlijk zo'n busje! Ziet er goed uit, vooral die foto van het busje op het strand! Zorgen jullie wel voor een onderwater camera? Ben benieuwd hoe het onderwater leven er daar uit ziet!! ;-)!
    Have fun!

• 10 Maart 2009 - 07:18

Annet:

Hey jongens,

Wat leuk om al jullie verhalen te lezen en dan ook eindelijk een keer een reactie van mij!
    Ziet er allemaal goed uit zeg:)! Jullie zullen er vast wel enorm van genieten.. Haha dat busje ziet er ook erg gaaf uit! Nou nog heelveel plezier en geniet er van!!!!

xxx Annet

• 10 Maart 2009 - 08:07

Maaike Van Diggele:

Zozo 6x duiken aardig wat, erg leuk!!! Ik lees wel hoe dat was :-)

• 10 Maart 2009 - 08:11

Annelies Ballendux:

Het zal vast aan mnij liggen, maar ik heb geen idee hoe ik jullie foto's moet bekijken, Ik kom niet verder dan een paar overzichtskaarten van Australië. Ik moet dus op de reactie van de anderen afgaan, die jullie busje als leuk en lekker knus. Geniet van het duiken en alles wat er op jullie afkomt. Je zult zien, het is vast sensationeel.
    Groeten, Henny en Annelies

• 10 Maart 2009 - 08:25

Ella:

Heey!
    Wat hebben jullie het toch zwaar ;)
    Was het hostel een beetje chill? Ik heb in Mexico een poging tot hostel gedaan maar die man zei doodleuk van nee sorry jullie hebben niet gereserveerd terwijl we een bevestiging hadden haha..
    Veel plezier op de boottrip :D en duikse.. hoe chill!!
    (K) liefs Ella

• 10 Maart 2009 - 10:13

Jessica:

Ziet er super uit mannen! Geweldig zo'n busje! Heel veel plezier en ik lees graag hoe de boottrip met de duiken is verlopen!

xx

• 10 Maart 2009 - 10:59

Bianca (de Kapster):

Hallo daar , dat klinkt al helemaal geweldig , wat een ervaring !Is je haar al gegroeid Bas , dan kom ik even langs met mijn schaar !!!
    Geniet ervan , maar dat doen jullie wel , groetjes van Bianca Kapsalon Modern ( gelijk reclame haha )

• 10 Maart 2009 - 12:13

Dick Van Rijswijk:

Is het een Toyotabusje (hilux) of ander merk? Kampeersite aan het strand ziet er zeer aantrekkelijk uit! Wil ik ook wel staan.
    veel plezier bij de ongetwijfeld zeer fraaie duiken die jullie gaan maken. Ook de groeten van Iris

• 10 Maart 2009 - 14:19

Jan-willem:

Jongens dat ziet er spannend uit in dat busje op dat strand en het ziet er zowaar nog ruimt uit ook! Veel plezier op de Vagebond en met duiken!

• 10 Maart 2009 - 14:19

Jan-willem:

• 10 Maart 2009 - 16:11

Esther :

Wat kun je in 4 weken toch veel van de wereld zien! Echt ontzettend gaaf en indrukwekkend om te lezen. Heel veel plezier nog!

Knuffel Esther

• 11 Maart 2009 - 09:32

Robbert B:

Hee luitjes!
    Super om al die reisverslagen van jullie te lezen en de foto's te zien!! Geniet van die geweldige ervaring!!
    Gr
    Robbert
    (p.s. hier ook muren van regen, uren lang :-(

• 12 Maart 2009 - 14:21

Oma En Opa:

gelukkig, jullie zijn in australië. wij volgen jullie elke dag en genieten volop van de verslagen en de foto's
    groetjes van ons allebei.

• 12 Maart 2009 - 18:16

Gera:

Hallo Boys,

Eindelijk in Australie!!
    Veel plezier met het duiken lijk me ontzettend gaaf!
    En daarna genieten van het touren met jullie luxe "kamper" !
    Leuk om op deze manier jullie een beetje te blijven volgen, tot de volgende ronde!!!.
    Groetjes van ons 3.

• 13 Maart 2009 - 09:09

Jeanine:

Kijken jullie een beetje uit voor de kroko's?? :-)

Hoorde van Lies dat jullie 's nachts maar beter in je luxe busje konden blijven. Of niet en je vangt er een voor een paar leuke schoenen ;-)

• 13 Maart 2009 - 22:59

Katja En Tim:

Heej Stevie!

Even officieel via de examenraadsvergadering:
    0762087 : Geslaagd

Gefeliciteerd lekker ding! Het is je gelukt!

Dikke kus van ons!

• 14 Maart 2009 - 11:51

Kees & Sandra:

hé bedrijfseconoom nu dus officieel, proficiat

• 15 Maart 2009 - 19:11

Mirjan:

Hey Boyz,
    Ziet goed uit allemaal daar Down Under!!
    Hoe was de meeting met Renee en Renzo?!
    Nou ik ga weer verder met afstuderen:S!!
    Blijf genieten!!
    -x-x-

• 17 Maart 2009 - 09:53

Bas En Els:

je kunt je bijna niet voorstellen wat een anderfe wereld jullie zitten daar zeg!! Geweldig. De foto's uit K.L. herkende we, wij hebben dezelfde (alleen met onszelf erop ) Mannen het is tof om jullie te volgen en verder nogmaals....GENIET>>> je gaat hier je hele leven op terugkijken.

liefs, Bas, Els Merel en Nick. PS: Bas je hebt dezelfde rode zwembroek als Nick

• 17 Maart 2009 - 18:56

John Tomeij:

Hadi bas,
    Ik hoop dat jullie een four-wheeldrive bus hebben!!! Wel mooi om zo te rijden met dat soort (flooded) wegen. Mooie tegenstelling met jullie duikfoto!
    Veel lol verder ,
    John

• 18 Maart 2009 - 11:15

Milou:

Ode aan Bas en Steven ik hand aan de lippen van jullie reisverhalen!

Ik wil meer!

Geniet!

• 18 Maart 2009 - 16:07

Oma En Opa V.pelt:

lieve stoere allebei,
    met jullie reizen we mee
    door het prachtige aus-
    tralië en begrijpen, dat
    het af en toe spannend is. geniet maar lekker,
    eet en slaap goed en tot
    het volgende bericht.
    oma en opa.

• 20 Maart 2009 - 20:58

Sjany En Jan V.Arkel:

Hoi Bas en Steven,

We zijn weer helemaal bij
    dankzij deze site!
    Mooie foto's weer, leuk hoor!
    Steven, je mist zo de Mac niet erg denk ik.
    Of ben je bang dat je het verleert om een broodje hamburger te bakken?

Nog een fijne reis verder en hartelijke groeten uit de Meeuwenlaan

• 22 Maart 2009 - 16:54

Rien En Anita :

Wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt! Grappig om te lezen dat jullie Renee en Renzo hebben ontmoet,Femke vertelde pas geleden dat ze weg waren. De wereld is toch klein. Geniet van elke dag,de tijd gaat snel.Lonneke is nu alweer 2 weken terug van haar verblijf (6maanden)in Ghana en dat is ook heel snel om gegaan.
    Groetjes, Rien en Anita uit Streefkerk