Kuala Lumpur & Penang - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Steven Weele - WaarBenJij.nu Kuala Lumpur & Penang - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Steven Weele - WaarBenJij.nu

Kuala Lumpur & Penang

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Steven

26 Februari 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur

Lieve allemaal,

Allereerst allen bedankt voor de lieve en leuke reacties. We vinden het erg leuk om ze te lezen en om van jullie te horen.

K.L

Donderdag 19-02 zijn we vertrokken uit ohh zo schone en mooie Singapore. Zodra we de grens over gingen van Singapore naar Maleisie (met de trein) veranderde voor ons gevoel alles. Waarom? Binnen een minuut hadden we al meer afval gezien dan dat we in heel Singapore hebben gezien. Huizen waren geen huizen meer maar direct krotten overal lopen dieren. De infrastructuur is absoluut niet gestructureerd waardoor je dag in dag uit getoeter en gillende banden hoort. Kortom een hele nieuwe ervaring..

De trein is een gewone trein die ons met enkele stops veilig naar K-L (Kuala Lumpur) heeft gebracht. En dat binnen 7 uurtjes. Eenmaal aangekomen op K-L Sentral gingen we met de monorail dwars door de stad naar ons hostel in de Golden Triangle oftewel het centrum van K-L. We zitten hier in een oud Brits koloniaals hostel met er naast een 24/7 Thai restaurant. Dit betekent dan ook gewoon dat we via de gaten in de muur ons eten kunnen bestellen ;-). Oftewel heel erg handig. Volgens steven een K-L Mc drive. Het hostel heeft 3 kamers waarvan 1 dorm room. En uiteraard slapen wij daar met nog 4 anderen.

De eerste dag zijn we direct op pad gegaan om de stad te verkennen. Als eerste zijn we naar Petronas Twin Towers en Menara T.V Tower gegaan om vanaf daar het uitzicht te genieten! Overdag zijn de gebouwen mooi om te zien maar als de avond valt worden de lichtjes ontstoken. Het wordt dan ook niet voor niets de stad van de lichtjes genoemd. Net als Singapore is deze stad in het bezit geweest van de Britten. Ze hebben hun sporen dan ook duidelijk achter gelaten. Er wordt nog steeds links gereden en engels gesproken.

Overige dingen die we hier hebben gezien zijn, grootste (Nationale Islamitische) Moskee gebouwd voor maar $50.000.000,00 die door de overheid is betaald uiteraard. De rivier van Kuala Lumpur die modderige rivier wordt genoemd. Door het samen komen van deze rivier is de stad ontstaan. Verder zijn we nog naar een grootste vogelpark geweest middenin de stad. De dieren vlogen vrij rond. Dat gaf ons genoeg redenen om ze eens van heel heel heel erg dichtbij te "bewonderen" ;-).
Uiteraard hebben we heel de dag door culinaire gefeest door van alles te bestellen zoals een krab of garnaal zo groot als je hand, black pepper chickens, curry's, tandories dat uiteraard geserveerd werd op een palmblad met daarnaast een bakje soja saus met van die hele kleine groene pepers. Dat merk je pas de ochtend erna.

Ook uiteraard bedankt voor de vele felicitaties voor Steven's verjaardag!
Sophie (de eigenares van ons hostel) had speciaal voor deze dag 10 cup cakes laten maken met Happy Birthday Steven! Heel erg leuk.

Penang

Afgelopen maandag zijn we aangekomen in Penang, via de ferry of Butterworth. Het is de tweede stad van Maleisie, het lijkt ook veel op K.L. Het is een oude britse vesting geweest, waar veel handel gedreven is. We zitten nu in een hotel (YMCA) ;) Erg lkker om daar te ontspannen en uit te slapen.

Afgelopen dagen hebben we Penang Hill bezocht, deze berg 850 meter hoog dus mooi uitzicht over de stad Georgetown. Verder de grootste en mooiste boedhistische tempel van Maleisie gezien, waar een miljoen boedha's stonden ter verering van de verschijning van Boedha! Ook hebben we de snake tempel gezien, hier verscheidene slangen bedwelmd van de wierook, waardoor ze niks doen!

Verder zijn we heel benieuwd naar morgen wanneer we weer verder reizen met de nachttrein naar Bangkok.

We hopen snel weer wat te kunnen berichten, we hebben maar een paar foto's kunnen uploaden ivm traag internet!

Liefs Bas & Steven

• 26 Februari 2009 - 05:01

Wiite Raaf:

Ik vlieg er ook los rond... :P

• 26 Februari 2009 - 05:45

Marjorie:

Ey boys,

Klinkt weer helemaal te gek.. Ik zit helaas weer in dit koude kikkerlandje, gewoon weer aan de studie, bah!!
    Geniet ervan en ik hoor snel weer van jullie!

Kus xxx

• 26 Februari 2009 - 06:36

Marten:

Toppie jongens!
    Geweldige verhalen en met een beetje fantasie als ik mijn ogen dicht doe zie ik jullie daar rondlopen!
    Krijg geen genoeg van jullie verhalen!

Ciao!

• 26 Februari 2009 - 08:27

Renzo En Renee:

Nou we gaan elkaar ontmoeten hoor, wij gaan nl a.s. zaterdag vanuit Siem Reap naar Bangkok.

FF vraagje, hebben jullie een 15 of 30 dagen visum voor Thailand gekregen toen jullie de grens over gingen vanuit Maleisie?

Zitten nog in dubio of we gaan vliegen of met de bus. (Schijnt dat je via land 15 dagen krijgt en via vliegtuig 30...)

Zodra jullie in Bangkok zijn, laat ff weten welk hotel etc. Dan zien wel elkaar waarschijnlijk zaterdag avond!

X

• 26 Februari 2009 - 09:55

Natasja:

he die bas en steven eindelijk heb ik jullie site dan gevonden wat een avonturen hebben jullie al beleeft gaaf om te lezen geniet ervan en ik kijk er naar uit om de rest te volgen gr natasja en de jongens

• 26 Februari 2009 - 17:03

Sanne En Erwin:

hej jongens,
    echt super dat jullie het zo naar jullie zin hebben!! heel leuk om te lezen allemaal!!
    geniet geniet geniet!

xx

• 26 Februari 2009 - 19:58

Arij En Jolande:

Hallo Bas en Steven,

Fijn om weer te lezen waar jullie nu zitten.Garnalen zo groot als je hand??Tja dan valt een Noordzeegarnaaltje in het niet:-).Bijzonder hoor!!Fijn dat jullie zo genieten.

Liefs en dikke kus van ons 4-tjes!!

• 27 Februari 2009 - 16:29

Wouter R:

he leuk om te horen hoe het met jullie is veel plezier veder
    groet wouter

• 27 Februari 2009 - 18:08

Gera:

Hoi Bas en Steven,

Geniet van alles wat jullie beleven, leuk om te lezen!

Groetjes liefs van ons 3 -tjes

• 28 Februari 2009 - 10:33

Renzo & Renee:

Wij zijn in Bangkok.
    Vanaaf daten op Khao San Road? Tweede grote bar aan de rechterkant?
    Weet niet hoe hij heet, maar zit in een ATM aanvast, aan de linkerkant.
    Zijn daar vanaf uurtje of 6-7. Zoek voor een rood shirt en een rood/grijs shirt...

X

• 28 Februari 2009 - 11:18

Dirk En Sanne:

Heey wereldreizigers!!!

Super dat jullie het zo goed hebben daar! Super cool om te lezen.

Geniet er maar lekker van en heel veel plezier!

Take care!

Kus van ons!